Alla inlägg under juni 2008

Av djess - 26 juni 2008 22:21

tagen direkt från mentalsjukhuset.  


#1 Ifall du inte har någon Facebook bör du tala mycket lågt om detta. Folk kommer betrakta dig med stora ögon, närma sig långsamt och slutligen förfölja dig med brinnande påkar och delar av nedmonterade traktorer. Tills du dör. Eftersom du är konstig.



  • #2 På facebook blir man vänner efter frasen ”hej”. Är du på fest och den där tjejen som fötts upp under en trappa och matats med grus hälsar på dig, ja då kan du räkna med en friendrequest dagen efter. För ni har ju hälsat på varandra. Ni är ju vänner. (Ignore-knappen är din vän. På riktigt.)


  • #3 Jasså du har en ny flickvän? Nej, det har du inte. Inte förrän ”in a relationship" dyker upp på Facebook. Först då kommer folk att reagera/acceptera det. Tills dess är ”din flickvän” lika öppen för allmänheten som snabbmatsrestauranger. Med dubbla drive-in kassor.


  • #4 Beskriver personen du precis addat hur ni känner varandra tycker personen att du är ungefär lika attraktiv som ett skruvstäd. Att fylla i t.ex ”knows through work” eller ”went to school with” är det samma som att förklara att du inte kan hjälpa att du känner personen. Folk förlåter dig alltså trots att du har ett fabeldjur i din vännerlista.


  • #5 ALLA framstår mer eller mindre som snygga och populära på Facebook. Den mobbade killen från plugget som pratade med sina suddgummin och hade en ryggsäck som var större än en liten husvagn sitter plötsligt på en vimmelbild med 5 nävar vax i håret, två blonda tjejer och en flaska skumpa. Han har även blivit tagad som ”stekare”.


  • #6 Den som har flest vänner på Facebook när han/hon dör vinner. Det är inte alla som tävlar, men när du ser en tragisk liten stackare som har 500+ vänner så vet du att där, där har du en tävlare. Döda ting som skohorn och avlidna släktingar finns med all säkerhet på vännerlistan.


  • #7 Ska man få respekt bör man vara med i så många Facebook-grupper som möjligt. Gärna grupper som man tycker beskriver sig själv som person. T.ex ”Killar me kagge” eller ”Har du legat me mig är du döende”. Att gå med i ”Ponny-älskare” och ”Häst är bäst på mackan” samtidigt är helt OK.

  • #8 Är du utomlands är det viktigt att du skriver in något i stil med ”is: på en strand någonstans i Thailand” som din status. ”is: festar i LA” är bra också. Detta bör du göra för att förklara för alla hjälplösa stackare som är kvar i Sverige att dom just är hjälplösa stackare som är kvar i Sverige. Du visar även hur cool du är. För du är verkligen cool.


  • #9 Du ska samla på dig så många applications du bara kan. Ju färggladare desto bättre. Det absolut viktigaste är att du har ”TopFriends”, så att du, det första du gör efter att ha bråkat med någon, kan logga in och ta bort personen från din bästislista. Inte ens NE.se kan beskriva något som smärtar mer. Tänk dig själv, att inte ligga på en sådan lista. Ryser.


  • #10 Det enda Facebook duger till är stalking. Det tycker CIA med.
  •  
    Av djess - 26 juni 2008 18:40


    men wow.

    vad kul att ni blir så glada för min skull.


    tack så jävla mkt.

    Av djess - 26 juni 2008 15:24


    jag har ju min dröm. ni känner till den? min resa till australien.


    nu är den en bit på vägen mot verklighet.

    länge har jag tänkt att efter sommaren åka över till köpenhamn och jobba där. du tjänar ungefär 30-35% mer där, det är helt enkelt 'det nya norge'.


    det är skitlätt att få jobb. och säkert lika lätt att bli av med det.

    iaf.


    min tanke var att hitta boende i malmö så att jag tjänar mer på att jobba i köpenhamn. så jag hörde mig för hos en gammal vän ifall hon kände för att ha en inneboende i fyra-fem månader mot splittad hyra.


    hennes svar var 'javisst!'. hon är dessutom tillsammans med en kille som har en fyra på möllan och de var ute efter en inneboende där.

    vilket numera är jag.

    plus att hon har kvar sin etta. så hursom har jag boende under tiden jag jobbar i köpenhamn.


    så. det är anledningen till att jag var så glad igår. jag har liksom boende kirrat. det känns så himla skönt. och det känns som att jag börjar i rätt ände den här gången.


    jag gör allt själv. som jag sade. jag litar inte på ngn annan i sådana här lägen längre. det är för mkt annat som kan spela in. och folk drar sig ur. så därför är det jag själv som åker till köpenhamn och hittar jobb. jag själv som åker till australien och lever fullt ut i ett par månader.


    mamma slutade andas när hon insåg det. att hennes lilla flicka planerar åka själv till andra sidan jorden.


    men hon reder sig. hon har inget val. jag kommer genomföra det om jag får jobb. och det får jag.


    inatt tillät jag mig själv att titta på flygpriser till australien. 10.000 för två månader eller mer är inte illa pinkat. jag hade räknat med drygt 13.000-15.000


    jag skall maila silverfisken och höra mig för om vädret under januari-april.


    under tiden undrar jag..

    har ni några tips om aussie? jag är så öppen för alla förslag och tips.

    Av djess - 26 juni 2008 14:57



    och ju mer jag tänker på det så känner jag en enorm avsmak för det här landet. ett land som behandlar alla som misstänkta, numera.


    jag är ingen brottsling. jag vill inte misstänkas. jag vill inte att folk skall rota runt i mitt privatliv i text. jag är inte alls intresserad av det.


    och egentligen. vad för sorts 'yttre hot' har sverige att oroa sig för?



    jag är upprörd. och har därför problem med att formulera mig vidare uttryckligt. och det blir sakligt och tafatt eftersom jag egentligen bara ligger inne med en massa svordomar.


    men nej. jag accepterar inte det här.

    hurfan skall man kunna bygga upp ngt stabilt för ett land om man behandlar alla med misstanke?


    det kommer inte funka.


    läs och begrunda. på riktigt.


    Av djess - 25 juni 2008 16:17



    jag är så jävlajävlajävla glad och det är helt och hållet jossans förtjänst! det är ett steg i rätt riktning, tamigfan gubbar!


    idag vågar jag bli glad och hoppas!

    Av djess - 25 juni 2008 09:59


    skeppers!

    hemma på snabb visit innan det är dags att köra halvvägs tillbaka.

    till fulafula karlshamn.

    för avtryck.

    nästa vecka åker den allra sista metallen ur käften.

    känns skönt.




    sitter och lyssnar på tom waits. jag vet inte riktigt vad jag tycker.

    låten är inte dålig. rösten har potential.

    jag skall andas in och varva ner och ta itu med honom senare.


    men NU.

    nu skall jag dricka upp mitt kaffe och bli pigg och glad och go.

    sedan...flm..bok..lite sömn.

    det är chill resten av dagen.


    vad gör ni?

    lillördagarni?

    Av djess - 25 juni 2008 00:00



    jag har inget kul att säga eller skriva om. ingen ork.


    upp tidigt imorgon.

    godnatt smulor.

    Av djess - 24 juni 2008 15:00



    jag kör ner och fikar med molina och felicia. ni verkar inte vilja prata med mig, ju!


    sedan doku om thailand..som de skall se. jag får hänga på.

    även om jag tycker grundligt illa om thailand.


    tjenare.

    Ovido - Quiz & Flashcards