Direktlänk till inlägg 27 november 2007

med julen kommer traditionerna, och med dem kommer minnena och sedan är det kört

Av djess - 27 november 2007 22:35


det är snart jul. det är inför jul. hela skiten gör mig så ledsen. för det mesta spelar julen ingen roll. de tre senaste åren har jag festat. efter julklappsutdelning och kalle anka.

men förberedelserna, de kan vara trevliga. gemytlig stämning, skratt och finurligheter.


jag och pappa brukar göra så mkt ihop. tillochmed han blir lite fjantig vid jul. iaf med mig. vi skojar ännu mer än vanligt, låtsas halka på vägen, kastar snöbollar, lagar julrelaterad mat, kollar på oändligt många filmer med tre-fyra filtar och fem-sex kuddar sitter vi ihopkurade i soffan, vi tänder ljus i en ljusgrej jag gjorde när jag var liten och hade träslöjd.

vi klär granen. eller, han  sätter dit ljusen och jag hänger på julgranskulorna och glitter och fula små tomtar vi fått av farmor och farfar för massa år sedan.


jag hjälper honom alltid med inhandlingen av julklappar till släkt. vi blir irriterade på varandra för brist på idéer, går runt och får panik tills det plötsligt plingar till i huvudena.

vi slår in julklapparna ihop, massa trams med snören, tejp och felinslagna klappar. tända ljus och film och massa onyttigt kvällen innan julafton.

vi har det bra. det har alltid funkat så sjukt bra vid jul.


vafan skall hända nu? jag blir tårögd av att tänka på det. jag börjar lipa nu när jag sitter här och sakta inser att det inte kommer ske.

för jag vet, att även om han ringt nu hade jag inte svarat. jag ser ingen anledning. även om han sagt 'förlåt mig, jag menade inget av det jag sade, du är min dotter och jag älskar dig, du är absolut inget misstag' så hade jag inte förmått mig att komma springandes hem till honom och slängt mig i soffan bredvid och dunkat igång ngn rolig film.

det funkar inte så. det blir inte så. ord kan sätta så djupa sår.

den här gången är jag inte beredd på att förlåta.


jag vill verkligen inte vara med om det här.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av djess - 2 februari 2009 15:13

  vi gör såhär istället; denna bloggen får stå kvar tills alla mina läsare hittat till den nya.         http://jesswylde.blogg.se   ses där.   ...

Av djess - 13 januari 2009 13:14

    det är så bra att jag vill gråta:    

Av djess - 13 januari 2009 12:48

    jag och min bror snackade könsneutrala namn en dag. att det vore rätt coolt om jag hade hetat charlie. typ. eller sam. som förkortning ni vet.   då kom han tänka på en tjej i karlshamn. hon heter charlie frank.   frank är hennes efternamn. DET ty...

Av djess - 13 januari 2009 12:40

    jag skall ut och springa. men jag har inte kommit ngnstans än. vad jag vet. jag sitter här och snurrar på pysens stol, sörplar kaffe och lyssnar på nikola. jag hittar tusen saker att göra istället för det jag borde. dessutom är jag trött. då kän...

Av djess - 13 januari 2009 12:14

    nikola sarcevic - roll, roll and flee

Ovido - Quiz & Flashcards