Direktlänk till inlägg 30 september 2007

jag kan inte sova.

Av djess - 30 september 2007 02:50


jag känner mig besviken. ledsen. förvirrad. förtvivlad. förbannad. hjälplös.

förbannad på alla jävla känslor som konstant bubblar upp till ytan.

och samma fråga om och om igen - vafan gör jag nu?

jag hade en plan. en någorlunda plan. som det kunde bli ngt av. en plan med ett mål. nu vet jag ingenting.

jag behöver ett jobb. jag behöver pengar för att kunna leva övht även om jag bor hos mina föräldrar. det är inte som att de betalar mina kläder och utekvällar. de betalar inget förutom maten jag äter och det allra nödvändigaste om det krävs. de kan inte ge mig femtiotusen så att jag kan resa.


resa. blir det ngn resa? för mig själv? eller tänker de resa ändå? de med pengar eller åtminstone jobb. jag vägrar försätta mig i den situationen att bli lämnad kvar. igen. det har blivit min roll. att bli kvar. när jag är den som borde vara på resande fot. DET är den jag borde vara. en jävla massa pengar, en ryggsäck och ett pass. några månader bland nya människor, länder och kulturer. jag törstar efter nytt.


jag är trött på det här. sölvesborg. sverige. jag behöver komma bort för att sedan kunna landa ett tag här igen. jag är ingen fågel i bur. frågan är hurpass modig jag egentligen är. vågar jag först och främst åka till ett grannland helt ensam? för att sedan åka till andra sidan jorden helt ensam?

det enda som man kan vara säker på, som det känns nu, är att om ngt skall hända, så får det se till att göras på egen hand, allra främst. jag kan inte låta min närmsta framtid hänga på ifall folk i min omgivning velar, väntar på bättre jobb eller träffar ngn kille.

jag är förfan omständighetens ansikte. ombytligheten. ambivalensen.

jag vet aldrig vad jag vill. nästan.


när jag väl vet är jag seg nog att låta det förbli i mina tankar. jag är riktigt kass på att genomföra saker och ting. jag har så mkt planer, och allt skulle lätt kunna genomföras, men det gör inte det. det stannar i mitt huvud. för att jag aldrig tar tag i det. jag gnäller jävla mycket. om det ena och det andra. gnäller på andra. och på mig själv. för gnälla, tro fan att jag kan.


det är dags för en förändring. för mig. jag måste bestämma mig för ngt.

antingen åker jag till norge, med eller utan sällskap, ger det en ärlig jävla chans och skiter i vad alla andra säger om att det inte är så jävla bra betalt ändå. det är resan till målet som är hela grejen. att åka dit och försöka är inget misstag. att ge ngnting en chans för en gångs skull istället för att förlita sig på andra. du lyckas inte genom vad andra tycker åt dig.


eller. så flyttar jag. jag kan inte vara kvar här i denna stan. det har gått nitton år och jag avskyr den lika mkt. det här är inte mitt hem - än.

jag mår illa av tanken på att spendera en fredagskväll ihop med vissa här. jag är trött på dem. de är så inskränkta. så kära i tanken på hur hårt och tufft sölvesborg är. hur underbart det är att alla vet vem man är, vad man heter, vad man gjort och vilka man knullat.


det börjar bli tröttsamt.



det måste hända ngt och i slutändan är det bara jag som kan se till att det blir så. även om jag gärna hade dragit med mig ngn i fallet.

för det är så mkt lättare att skylla på ngn annan. vem som helst faktiskt.


gud. vilket långt inlägg.

tio spänn till den som läser allt.


 
 
Hannah

Hannah

30 september 2007 03:23

Hej! Hittade din blogg på nybloggat.se o var tviungen o kika eftersom jag kände så väl igen mig i de första orden i rubriken. Men det visade sig inte vara samma ändå. Hursomhelst. Om du har en Lunarstormsida så tycker jag att du ska gå in på Homeburner´s blogg o läsa lite. Hon har varit ute o rest länge nu, hon inspirerar verkligen! Så om du verkligen verkligen vill resa, så gör det inget att det fattas pengar, det löser sig ändå. Men det beror ju iofs vilken slags resande du är ute efter? Lycka till i vilket fall!

*vart kan jag hämta tian? ;)*

http://vinstlott.blogg.se

 
Ingen bild

Hannah

30 september 2007 03:27

Just ja, om du ska läsa hennes blogg så börjar hennes resa med inlägget den 14 jan 2005 :)

 
Ingen bild

jess

30 september 2007 03:43


jag skall göra en lång resa. på ett par månader till australien, nya zeeland, söderhavet och mexico. det krävs massa pengar som jag inte alls har. och jag vänner som varit ute och rest eller fortf är ute och reser så inspiration och hjälp är inget problem :) tack ändå.

 
Ninni

Ninni

30 september 2007 09:02

du är skyldig mig en 10:a;)
Åk till Norge, tycker jag. Prova dina vingar. Den "fria åldern", den du är i nu, kommer inte igen. (Det kommer iofs andra, får vi hoppas. o dom e inte fel dom heller.)

http://ninnitokan.blogg.se

 
Ingen bild

hanniebannie

30 september 2007 09:53

jessan... nu har du skrivit av du, nu ska du börja agera... ÅK till norge. visst du åker själv, MEN du kommer aldrig vara själv! du kommer ha människor runt om kring dig!!
sitt inte o oroa... ÅK nu!

 
jess

jess

1 oktober 2007 11:15

puss på er 8)

http://djess.bloggagratis.se

 
Sanne

Sanne

1 oktober 2007 15:02

säger bara: join the club!
känner igen mig som fan!
frågan är bara varför man aldrig kommer till skott? jag tror man skulle behöva en blåslampa i röven eller något.

http://sanne-panne.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av djess - 2 februari 2009 15:13

  vi gör såhär istället; denna bloggen får stå kvar tills alla mina läsare hittat till den nya.         http://jesswylde.blogg.se   ses där.   ...

Av djess - 13 januari 2009 13:14

    det är så bra att jag vill gråta:    

Av djess - 13 januari 2009 12:48

    jag och min bror snackade könsneutrala namn en dag. att det vore rätt coolt om jag hade hetat charlie. typ. eller sam. som förkortning ni vet.   då kom han tänka på en tjej i karlshamn. hon heter charlie frank.   frank är hennes efternamn. DET ty...

Av djess - 13 januari 2009 12:40

    jag skall ut och springa. men jag har inte kommit ngnstans än. vad jag vet. jag sitter här och snurrar på pysens stol, sörplar kaffe och lyssnar på nikola. jag hittar tusen saker att göra istället för det jag borde. dessutom är jag trött. då kän...

Av djess - 13 januari 2009 12:14

    nikola sarcevic - roll, roll and flee

Ovido - Quiz & Flashcards